Tostelle

Wymyśliliśmy Tostelle – czyli wypiekane chrupkie placuszki, które
chwile przed tym jak zaczęły chrupać były miękkimi tortillami.

Nie ma zdrowszych czpisów. Wymyśliliśmy,  że muszą być zdrowe – dlatego są pieczone
a nie smażone. Że muszą mieć prosty skład. Dlatego kukurydza, woda, sól kamienna (niejodowana i bez antyzbrylaczy) i jedna specjalnie wybrana zdrowa, przyprawa.

Zielone tostelle swój kolor zawdzięczają słonecznikowi, Czerwonawe – ostrej papryce jalapeńo, Szarawe – czarnuszce. A kminku i kolendry na oko nie da się rozróżnić –
te trzeba powąchać i chrupnąć.

Czasami robimy wersje specjalne – takie nasze ręcznie robione Jaguary – na wiosnę
z czosnkiem niedźwiedzim, dla najmłodszych bez soli, z pestkami dyni, sezamem…
nasza wyobraźnia nie ma końca.

Nasze Tostelle

Tostelle Molino z kolendrą z własnej uprawy, kolbami kolorowej kukurydzy z pola Molino

z kolendrą

Tostelle Molino z ostrą papryką, tortillero od Mamy Pilar i kolba białej kukurydzy z własnej uprawy

z chili

Zielone chrupki-tostelle słonecznikowe Molino o zielonym kolorze  z kolbami czerwonej i czarnej kukurydzy z własnej uprawy

ze słonecznikiem

Kminkowe tostelle Molino z kminkiem i listkami kolendry

z kminkiem

Tostelle Molino z czarnuszką

z czarnuszką

Molino

Jedyna w Polsce firma wypiekająca tortille

według tradycyjnej, meksykańskiej receptury.

molino@molino.pl

ul. Słoneczna 6, 32-089 Wielka Wieś