Quesadillas con
epazote y chipotle

Quesadille najlepiej smakują z serami zagrodowymi, na mleku kozim, owczym ewentualnie mieszanym. Polecamy sery na mleku ekologicznym, z małych serowarni, te w połączeniu z tortillą,
smakują obłędnie.

Sposób przygotowania

Składniki

Składniki na 1 osobę

4-5 tortilli kukurydzianych Molino

Ser żółty, biały, bundz, korbacz

Listki epazote

Chile chipotle z puszki,
w całości lub zmielone
na sos

 

 

 

 

Quesadillas - Niebieskie i żółte tortille kukurydziane Molino z pysznym serem od Janusza i chipotle, na ceramicznym komalu z Meksyku

Molino

Jedyna w Polsce firma wypiekająca tortille

według tradycyjnej, meksykańskiej receptury.

molino@molino.pl

ul. Słoneczna 6, 32-089 Wielka Wieś